lørdag den 25. maj 2013

Tips: Få mere tid til dig selv

Når jeg har en fridag, så har jeg det med, at jeg skal ordne alt det kedelige herhjemme; rydde op, gøre lidt rent, vaske tøj, tømme opvaskeren og alt det der, som man nu ordner. Det kan godt tage mig hele dagen, fordi jeg hele tiden laver overspringshandlinger. Og det er super irriterende, for så ligger alle pligterne hele tiden og banker på i den dårlige samvittighed.

Det er slut nu: Jeg sætter uret på enten 30 eller 45 minutter, og så knokler jeg derudaf. Løber nærmest frem og tilbage, har en klud i den ene hånd, og oprydningsting i den anden. (som jeg lærte engang - den dovne tjener, er den mest effektive). Jeg har ikke lov til at lave noget som helst andet i de 30 minutter, og tillægger mig hårde strafminutter, hvis jeg alligevel kommer til at kigge på insta, blogs eller andet. Og hvis jeg samtidigt har sørget for at bestille varer på fx. Nemlig.com eller Osuma, ja så er det bare bonus, at der også allerede er handlet.

Til gengæld kan jeg slappe fuldstændig af efter (og før) de hektiske minutter er gået, og hygge mig med lige det jeg vil (gerne hækling og dårlige serier på gråvejrsdage), blogge, tale i telefon, (vindues)shoppe på nettet, eller hvad der nu falder mig ind.

 Men det gælder altså om at løbe stærkt, og så får man jo også lige brændt lidt kalorier af der ik?


5 kommentarer:

 1. DET er sgu smart.. måske er det dét jeg skal gøre.. er nemlig ret så god til det der med overspringshandlinger... agrh :D

  SvarSlet
 2. He he, det er sgu et godt tip... Jeg spurter rundt når min dreng er lagt, for jo hurtigere jeg lige for sat en vask over, etc jo hurtigere kan jeg lave ting som JEG har lyst til... Men måske man skal sætte det lidt mere i system. :-)

  SvarSlet
 3. Jeg gør det næsten på samme måde....jeg sætter tid af til at rydde op m.m.. Idag er jeg f.eks. alene hjemme i to timer; den ene time skal bruges på at rydde op m.m. og den anden må bruges på "mig". Det oprydning/vasketøj/rengøring jeg ikke når i løbet af den time, skal jo gøres senere, så det er bare med at give den gas:-) men samtidig er det ikke så slemt at skulle bruge en time, når jeg ved at belønningen er en hel time for mig selv hvor jeg kan sy, blogge eller læse:-)

  SvarSlet
 4. Ja det er nemlig godt at få det gjort.... så det ikke hænger over en som tunge skyer ;) Gad vide om mænd egentlig tænker på samme måde?

  SvarSlet