lørdag den 8. august 2015

Verdens måske bedste Cookies

Jeg har lige bagt en masse cookies til i morgen. Hele huset dufter. Og efter en smagsprøve lod jeg ungerne bedømme småkagerne:  "Til min fødselsdag, skal vi altså have dem der mor, de er bare verdens bedste".

Opskriften minder sikkert om som mange andre cookies. Denne opskrift er en blanding af Claus Meyers og "Bedstemor Ands hemmelige kagebog".

Ingredienser til 25 stk:

I den store skål:
100 g brun farin
175 g sukker
200 g blødt smør
1 æg
2 tsk vaniliesukker

I den anden skål:

300 g mel
100 g nødder
150 g mørk chokolade
1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 knsp kardemomme
1 knsp Ingefær

Sådan gør du:

  • Rør de "våde" ingredienser sammen i den store skål. 
  • Begynd med sukker, brun faring og smør, og tilsæt derefter resten af de våde ingredienser. 
  • Hak nødder og chokolade ganske groft, så der er nogle gode bidder i cookiesene. 
  • I den anden skål blander du alt det tørre sammen med en bageske. 
  • Bland derefter både det tørre og det våde sammen i den store skål. 
  • Brug to teskeer til at lægge klatter med dej på pladen. 
  • Husk ha' stor afstand, da dejen flyder meget ud. 

Jeg kunne lave 9 pr bageplade, og fik ca 25 cookies.

Bages på 170 grader varmluft i 12 minutter.


Når kagerne er færdige, tager man pladen ud og lader småkagerne hvile i 5-10 minutter så de stivner. derefter tager man dem hen på en rist til de er helt afkølet.

Kan sagtens opbevares i en dåse... længe... eller til I har spist dem alle!


2 kommentarer:

  1. Sikke lækre de ser ud og en skøn opskrift.
    Det smager godt med brun farin i småkager og glæder mig til at prøve dem.
    Jeg vil også lige ønske dig en solrig og varm søndag :-)

    SvarSlet
  2. Tak Maria, jeg har lavet dem flere gange, og de er bare SÅ gode ;)

    SvarSlet